Zeeland Seaports
Zeeland SeaportsTerneuzen
Zeeland Seaports
Zeeland SeaportsTerneuzen
Project
Zeeland Seaports
Opdrachtgever
Zeeland Seaports
Architect
Baneke Architecten
Locatie
Terneuzen
Doorlooptijd
2000 - 2005

Het nieuwe havenkantoor van Zeeland Seaports omvat een vergadercentrum, commerciële en technische afdelingen en een verkeerscentrale voor scheepbewegingen.
Het bouwvolume bestaat uit een rechthoekig "flatje" met wanden in architectonisch beton. Het flatje fungeert als stabiliteitskern voor het volledige gebouw.
Aan het flatje zit een prismatisch bouwvolume, waarvan de diagonale gevel is bedekt met 500 m² zonnepanelen. het schuine dak overspant met een staalconstructie een kolomvrije oppervlak van 20 x 28 m².
Onder het dak bevinden zich terugspringende vloeren waarin de open werkvelden zich bevinden.
Onder het gebouw bevinden zich de parkeerplaatsen in een half verzonken open garage.
De zijwanden zijn uitgevoerd in architectonisch beton.

Deel dit bericht