WindparkenBelgië
Project
Windparken
Opdrachtgever
H4A Windenergie / Vestas
Locatie
België

Windpark Westerlo

In opdracht van H4A Windenergie wordt in 2014 en 2015 in Westerlo een windpark bestaande uit in totaal vier windturbines van het type REpower/ Senvion MM92, 98 met een ashoogte van 100 meter gerealiseerd.

Windpark Dassenveld Halle

In opdracht van Vestas is in Halle is in de periode november 2013 - april 2014  een windpark bestaande uit twee windturbines van het type V100- 1,8/2,0 met een ashoogte van 95 meter gerealiseerd.

Windpark St. Vith

In opdracht van Vestas is in 2011 een windpark bestaande uit vijf windturbines van het type V90-2MW met een ashoogte van 105 meter gerealiseerd.

Door gebruik te maken van geavanceerde 3D-modellen voor beton is er voor alle drie windparken tot een zeer optimaal ontwerp gekomen. Daarbij zijn er besparingen tot hoeveelheden van circa 30% gerealiseerd in vergelijking met standaard funderingsontwerpen.

Als deel van haar advisering heeft ABT tijdens de bouw kwaliteitsinspecties uitgevoerd en geadviseerd over de uitvoeringswijze. Daarbij is onder andere aandacht besteed aan het toe te passen betonmengsel. De benodigde betonsterkte, duurzaamheid en verwerkbaarheid is daarbij in ogenschouw genomen.

 

Foto's
Windpark St. Vith
Windpark St. Vith
Detail tekening windpark St. Vith
Detail tekening windpark St. Vith
Detail tekening windpark St. Vith
Windpark St. Vith
Deel dit bericht