Project
Tragelsite Aalst
Opdrachtgever
Stad Aalst
Architect
UAU Collectiv en Jaspers-Eyers Architecten
Locatie
Aalst
Projectomvang

88.094 m²

Doorlooptijd
2014 - heden

AGSA ontwikkelt in de komende jaren het noordelijke deel van de Tragelsite, dat een oppervlakte heeft van 5,6 hectare en gelegen is aan het viaduct van Aalst. In februari 2017 werd het ruimtelijke uitvoeringsplan voor dat deel van de Tragelsite goedgekeurd, waarbij het wettelijk kader om een retailzone, een evenementencomplex, woningen en kantoren te ontwikkelen, werd vastgelegd.

Sinds de afbraak van de Keizerhallen begin jaren 2000 was de vraag naar een zaal voor grote evenementen groot. De nadruk van het evenementencomplex ligt op multifunctionaliteit waardoor een ontwerp werd gekozen waarbij de tribunes eenvoudig kunnen worden aangepast. Hierdoor zal er plaats zijn voor een brede waaier aan events: van recepties tot fuiven, van concerten tot sportwedstrijden. De evenementenhal zal  7.998 m² groot zijn en een capaciteit hebben tot 5.000 personen, afhankelijk van de gelegenheid en de daarbij horende opstelling.

Het retailcomplex van 20.523 m² zal complementair zijn aan de winkel binnen het stadscentrum.

Het project omvat eveneens 7.179 m² woonzone, inclusief 140 m² technische ruimte. Er worden appartementen voorzien, al dan niet met een terras. Er wordt 1.160 m² voorzien voor kantoorruimtes. De laad- en loszone is 2.105 m². De oppervlakte van de buitenaanleg bedraagt 15. 586 m².

Er zullen verschillende parkeergelegenheden zijn, met een totale oppervlakte van 33.403 m². Zo worden er parkeerplaatsen voorzien onder het viaduct en onder de gebouwen, en zal er tevens een parking op de begane grond zijn.

 

 

 

Foto`s
© UAU Collectiv en Jaspers-Eyers Architecten
© UAU Collectiv en Jaspers-Eyers Architecten
© UAU Collectiv en Jaspers-Eyers Architecten
Deel dit bericht