Scholencampus Zonnebos's Gravenwezel
Project
Scholencampus Zonnebos
Opdrachtgever
DBFM Scholen van Morgen BV
Architect
Architectenbureau Marlies Rohmer
Locatie
's Gravenwezel
Projectomvang

5.200 m2 bvo

Doorlooptijd
2011 - 2017

In april 2010 is de procedure voor de uitvoering van de ontwerpopdracht van het programma Scholen van Morgen bekendgemaakt. Deze inhaalbeweging voor schoolinfrastructuur is in het leven geroepen om de lange wachtlijst in scholenbouw in te korten. In het kader van dit programma is het Architectenbureau Marlies Rohmer samen met ABT België en Boydens geselecteerd voor de Nieuwbouw Campus Zonnebos te ‘s Gravenwezel en 3 andere scholen in Vlaanderen (Sint-Truiden, Zomergem, Edegem). 

De campus voor Buitengewoon Onderwijs Zonnebos is gelegen aan de Moerstraat 50, 2970 Schilde, net buiten de dorpskern van ‘s-Gravenwezel. Op de campus zijn de SBSO Zonnebos, een school voor buitengewoon secundair onderwijs, en een internaat voor leerlingen buitengewoon onderwijs (basis en secundair) gevestigd. 

Het ontwerp voor Campus Zonnebos betreft een uitbreiding van de bestaande campus met 4 nieuwe gebouwen van 2 en 3 verdiepingen. Door de wijze van inplanting wordt de campus overzichtelijker gestructureerd en krijgt een open aanzicht naar de straatzijde toe. Drie van de vier gebouwen delen een gezamenlijk hoofdtrappenhuis en lift en zijn verbonden met elkaar d.m.v. een loopbrug. Hieronder ontstaat een overdekte speelplaats. 
Een ver doorgedreven structurele logica tackelt de bouwkosten problematiek. Het gehanteerde modulaire bouwsysteem laat toe om snel en economisch te bouwen.

Foto`s
Deel dit bericht