Muziekcentrum Trix
Muziekcentrum TrixAntwerpen
Project
Muziekcentrum Trix
Opdrachtgever
Stad Antwerpen, Patrimoniumonderhoud en TRIX vzw
Architect
META architectuurbureau
Locatie
Antwerpen
Projectomvang

2.500 m2 bvo

Doorlooptijd
2008 - 2011

Om feestzaal Hof Ter Lo en het naburige popjongerencentrum TRIX samen te voegen tot een volwaardige popconcertzaal worden beiden gerenoveerd. De verbouwing omhelst structurele ingrepen om het gebouw Hof Ter Lo te laten functioneren als een efficiënt werkende popconcertzaal. 

Beide gebouwen hebben momenteel hun eigen uitstraling naar buiten toe. In de toekomst zou hier meer eenheid in moeten komen. Daarom zullen er een aantal bouwkundige ingrepen doorgevoerd worden waarbij verschillende ruimtes een nieuwe functie toegewezen zullen krijgen en de circulatie binnen het gebouw overzichtelijker wordt.

Daarnaast dienen er een aantal ingrepen doorgevoerd te worden aan de technische installaties die momenteel niet voldoen of slecht functioneren. In het gebouw dienen verder ook een aantal vochtproblemen opgelost te worden die de werking bemoeilijken en lokalen onbruikbaar maken.

Deel dit bericht