Kleuterschool Sint-Jan Berchmans
Kleuterschool Sint-Jan BerchmansBrussel
Project
Kleuterschool Sint-Jan Berchmans
Opdrachtgever
Sint-Jan Berchmanscollege
Architect
B.O.A. Brussel
Locatie
Brussel
Projectomvang

950 m2 bvo

Doorlooptijd
2003 - 2004

De oude containerklassen van de kleuterschool werden vervangen door een nieuwbouw.

Dit gebouw dat slechts 2 bouwlagen telt en dat gekarakteriseerd wordt door een speelse inplanting van ronde ramen en koepels, vereiste een creativiteit die terug te vinden is in de toepassing van verschillende constructieve elementen zoals kanaalplaten, geïntegreerde liggers, dragende wanden en ter plaatse gestorte platen, balken, kolommen en wanden. Dit alles met het oog op het behoud van het esthetische aspect en de minimalisering van de bouwkosten.

De fundering werd uitgevoerd m.b.v. zogenaamde “valse putten” waarover een raster van funderingsbalken geplaatst werd die de lasten uit de bovenbouw overdragen naar de funderingsputten.

Deel dit bericht