Jeugdhuis / Muziekcentrum Nijdrop
Jeugdhuis / Muziekcentrum NijdropOpwijk
Project
Jeugdhuis / Muziekcentrum Nijdrop
Opdrachtgever
Jeugdhuis / Muziekcentrum Nijdrop vzw
Architect
Tom Thys en Adinda Van Geystelen
Locatie
Opwijk
Projectomvang

1.320 m2 bvo

Doorlooptijd
2004 - 2009

De Nijdrop in Opwijk is met voorsprong het grootste jeugdheis in Vlaanderen met één van de gekendste concertzalen uit het Vlaamse Clubcircuit. Voor de Nijdrop wordt een jeugdhuis met concertzaal ontworpen. Het twee verdiepingen tellende gebouw herbergt een café, een concertzaal, een stripotheek en diverse overige ruimten. Het gebouw kenmerkt zich door de hellende daken, die in delen in elkaar grijpen. Het dak is deels (om akoestische redenen) uitgevoerd in beton. De betreft met name de daken boven het café, de repetitiezaal en de concertzaal. De ruimtes met minder geluidsbelasting worden overkapt met een houten dak. 

Deel dit bericht