Bronks jeugdtheater
Bronks jeugdtheaterBrussel
Project
Bronks jeugdtheater
Opdrachtgever
VGC | Vlaamse Gemeenschapscommissie
Architect
MDMA | Martine de Maeseneer architects
Locatie
Brussel
Projectomvang

2.000 m2 bvo.

Doorlooptijd
2006 - 2009

Het project is een nieuwbouw van een jeugdtheater dat werd ingepast tussen de bestaande rijbebouwing in het centrum van Brussel.

Het theater omvat een ondergrondse balie en onthaalruimte, een theaterzal, receptieruimtes, een bar met buitenruimte en een groot terras. 
De constructie is opgevat in beton, waarvan het merendeel in zichtbeton is voorzien. Het dak is hoofdzakelijk een staalstructuur.

Het gebouw is over de hele oppervlakte onderkelderd. Omdat de bouwhoogte in dit stadsgedeelte beperkt is, moesten de balie, onthaalruimte, kinderopvang met de bijhorende sanitaire lokalen en technische ruimtes onder het straatniveau worden voorzien.

Om deze bouwput te kunnen realiseren, tussen de twee bestaande panden in, was een secanspalenwand de meest optimale oplossing. Om de nuttige oppervlakte zo groot mogelijk te houden is deze tot vlak tegen, en op sommige plaatsen tot in, of schuin onder de bestaande aanpalende funderingen uitgevoerd. Op zich een mooi staaltje van constructieve optimalisatie.

Deel dit bericht