Basisschool De Schakel
Basisschool De SchakelHoboken
Project
Basisschool De Schakel
Opdrachtgever
Gemeenschapsonderwijs GO!
Architect
Areal architecten
Locatie
Hoboken
Projectomvang

1.560 m2 bvo

Doorlooptijd
2009 - 2013

Het ontwerp voor de schooluitbreiding voor de basisschool De Schakel te Hoboken bestaat uit een gefaseerde vrijstaande nieuwbouw, links van de bestaande sporthal, strekkend tot aan de Weerstandlaan. Het nieuwe volume, dat de Basisschool het nodige gewicht verschaft op de campus neemt de functie van voor- en naschoolse opvang op zich dmv een polyvalente ruimte die als sociale motor voor de nieuwbouw zal fungeren. 
Het gebouw betreft een schoolgebouw met een gelijkvloerse en 1ste verdieping waar klaslokalen en een polyvalente ruimte worden ondergebracht. Verder wordt een gedeelte van het gelijkvloers als een overdekte buitenruimte gebruikt. De aansluiting tussen nieuwbouw en bestaand gedeelte wordt opgevat als een omsloten onverwarmde ruimte. 
Het budget vraagt een eenvoudige, repetitieve structuur, alles dat een repetitie van de structuur in het gedrang brengt werd tot een minimum herleid. De draagconstructie is een balken en kolommen structuur die  horizontaal gestabiliseerd wordt  door de betonnen wanden. Eveneens is de constructie zodanig ontworpen dat de uitvoeringstijd tot een minimum wordt beperkt. Dit kan dankzij prefabricatie en eenvormigheid naar uitvoeringsdetails.

Deel dit bericht