Ingenieurs in bouwtechniek
Ingenieurs in bouwtechniek

ABT België NV is een studiebureau voor stabiliteit, bouwkunde en technieken, kortom een multidisciplinair bureau dat een volledig pakket aan bouwtechnische dienstverlening verzorgt. ABT levert als onafhankelijk adviesbureau toegevoegde waarde aan de gebouwde omgeving. Voor zowel gebouwen als infrastructuur, nieuwbouw als hergebruik. Wij zijn actief in binnen- en buitenland. Vanuit onze veelzijdige kennis van techniek én proces verkennen wij samen met onze opdrachtgevers de grenzen van het mogelijke. Dit doen wij binnen de gestelde kaders en met aandacht voor duurzame en nieuwe ontwikkelingen.

Onze multidisciplinaire aanpak helpt ons om voorloper te zijn binnen speerpunten als ontwerpoptimalisatie, BIM en BEM en ondergronds bouwen. Door samenwerking en passie voor het vak helpen wij de opdrachtgever zijn ambitie te realiseren. Van visie naar realisatie, van idee naar gebouw: ABT bouwt aan ambities.

Onze manier van werken is helder en effectief: de architect zo vroeg mogelijk ondersteunen en intensief samenwerken met de bouwheer en alle overige adviseurs. Integratie van architectuur en techniek is de sleutel tot succes: een soepel ontwerp- en bouwproces, lagere bouw- en exploitatiekosten en een gebouw dat precies zo wordt als de architect het bedoeld heeft. Een waardevolle aanpak voor zowel bouwheer als architect.

ABT België NV maakt deel uit van de Oosterhoff Group als moedermaatschappij die in totaal een 450-tal medewerkers telt en kantoren heeft verspreid over België (Antwerpen), Nederland (Velp, Delft, Haren) en Duitsland (Krefeld). Binnen de holding wordt de kennis en kunde van ABT aangevuld door expertise in houten constructies van adviesbureau Luning, het full service bureau voor vastgoedadvies en management van BBN adviseurs, Meelis & partners die opdrachtgevers begeleidt bij het ontwikkelen, formuleren en implementeren van een integraal beveiligingsbeleid en H.E Adviseurs, gespecialiseerd in technieken.

De bedrijven binnen de Oosterhoff Group hebben als doel om een kwalitatieve bijdrage te leveren aan de gebouwde omgeving, ieder op hun eigen vlak. Voor projecten waar op piekmomenten veel capaciteit of gespecialiseerde kennis voor nodig is, wordt nauw samengewerkt met de andere vestigingen en dochters. Dit zorgt voor een voortdurende kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines en vestigingen. De synergie die daarmee tot stand komt, levert een onmiskenbare meerwaarde. Afzonderlijk of gezamenlijk zorgen wij voor integraal advies bij projecten van iedere denkbare schaal. Van techniek tot traject, van detail tot grote lijn.
 

Deel dit bericht