Ingenieurs in bouwtechniek
Ingenieurs in bouwtechniek

ABT België NV is een studiebureau voor stabiliteit, bouwkunde en technieken, kortom een multidisciplinair bureau dat een volledig pakket aan bouwtechnische dienstverlening verzorgt. ABT levert als onafhankelijk adviesbureau toegevoegde waarde aan de gebouwde omgeving. Voor zowel gebouwen als infrastructuur, nieuwbouw als hergebruik. Wij zijn actief in binnen- en buitenland. Vanuit onze veelzijdige kennis van techniek én proces verkennen wij samen met onze opdrachtgevers de grenzen van het mogelijke. Dit doen wij binnen de gestelde kaders en met aandacht voor duurzame en nieuwe ontwikkelingen.

Onze multidisciplinaire aanpak helpt ons om voorloper te zijn binnen speerpunten als ontwerpoptimalisatie, BIM en BEM en ondergronds bouwen. Door samenwerking en passie voor het vak helpen wij de opdrachtgever zijn ambitie te realiseren. Van visie naar realisatie, van idee naar gebouw: ABT bouwt aan ambities.

Onze manier van werken is helder en effectief: de architect zo vroeg mogelijk ondersteunen en intensief samenwerken met de bouwheer en alle overige adviseurs. Integratie van architectuur en techniek is de sleutel tot succes: een soepel ontwerp- en bouwproces, lagere bouw- en exploitatiekosten en een gebouw dat precies zo wordt als de architect het bedoeld heeft. Een waardevolle aanpak voor zowel bouwheer als architect.

ABT België is een zelfstandig onderdeel van het Nederlandse studiebureau ABT bv. Dit bureau, in 1953 opgericht, is sindsdien uitgegroeid tot een multidisciplinair bouwtechnisch adviesbureau met ruim 200 medewerkers.
Sinds 1996 heeft ABT ook een vestiging in Antwerpen. De 25 medewerkers voeren een breed scala aan opdrachten uit voor een groot aantal verschillende opdrachtgevers. Indien gewenst, kan daarbij gebruik worden gemaakt van de brede technische kennis die binnen de totale ABT-organisatie aanwezig is.

Deel dit bericht