Ontwerpoptimalisatie
Ontwerpoptimalisatie
Ontwerpoptimalisatie

Een gebouw zo efficiënt mogelijk ontwerpen levert meer op dan een interessante kostenbesparing op energie-intensieve bouwmaterialen als beton, staal en glas. Het materiaal in een gebouw beperken tot een minimum beperkt ook de CO2-uitstoot. Er is immers minder materiaal nodig dat moet worden geproduceerd en vervoerd. Zo levert ontwerpoptimalisatie een belangrijke bijdrage aan een duurzame bebouwde omgeving.

Het ABT-framework is een door onszelf ontworpen en gebouwde database waarin alle denkbare onderdelen van een gebouw staan, van vloeren en wanden tot leidingen, plafonds en installaties. ABT heeft zelf intelligente software ontwikkeld waarmee onze programmeurs geautomatiseerd een ontwerp maken op basis van de in de database opgenomen gebouwonderdelen. Hierdoor kunnen verschillende varianten in korte tijd worden doorgerekend en gedeeld met onze bouwpartners zodat het meest optimale ontwerp kan worden bepaald. Belangrijk voordeel van deze werkwijze is dat de bouwpartners - opdrachtgever, architect, aannemer – al in een vroeg stadium kennis en informatie delen. Zij kunnen hierdoor vooraf de projectrisico’s in kaart brengen en in de realisatiefase beter samenwerken.

Afbeelding: Nationaal Militair Museum_Soesterberg_ABT_Hans Rogge_staaldak nominvatie vernufteling 2013_overzicht
Nationaal Militair Museum Soesterberg

Projecten
Wilt u bij uw project graag gebruik maken van deze kennis? Dan werken wij graag samen met onze collega's van ABT Nederland die hierin gespecialiseerd zijn. Voor het Nationaal Militair Museum in Soesterberg optimaliseerden zij de dakconstructie, wat leidde tot een materiaalbesparing van 40%.

Deel dit bericht