Materiaalontwikkeling
Materiaalontwikkeling
Materiaalontwikkeling

De combinatie van dure grondstoffen en hoge kostendruk in de bouwsector is de katalysator van veel nieuwe ontwikkelingen op materiaalgebied. Innovaties en vernieuwingen krijgen door de digitalisering een extra impuls. Gebouwen worden hierdoor niet alleen steeds efficiënter ontworpen en gerealiseerd. Materialen krijgen ook nieuwe mogelijkheden.

ABT investeert zelf in materiaalontwikkeling op het gebied van bijvoorbeeld hout, glas en beton. Hierbij hanteren wij een integrale en interdisciplinaire benadering. Zo kunnen wij innovaties direct bij elkaar brengen en toepassen, los van het vakgebied of de materiaalsoort waarin deze plaatsvindt. Op basis van onze kennis en expertise zijn wij in staat om ranke en kostenefficiënte betonnen constructies te ontwerpen. Hierbij maken wij gebruik van 3D-ontwerpsoftware. De verwachting is dat op korte termijn deze programma’s gekoppeld kunnen worden aan 3D-printers, die voor beton momenteel volop in ontwikkeling zijn. Met een druk op de knop kan dan in iedere willekeurige vorm een betonnen element worden geprint.

Afbeelding: glazen bakstenen pc hooftstraat_TU_Rob Nijsse_innovatie ABT
Proeven glazen bakstenen

Projecten
Wilt u bij uw project graag gebruik maken van deze kennis? Dan werken wij graag samen met onze collega's van ABT Nederland die hierin gespecialiseerd zijn. In het Stevin Laboratorium van de TU Delft onderzocht ABT de bouwfysische en constructietechnische aspecten van de glazen bakstenen gevel. Deze techniek wordt door ABT doorontwikkeld om dragende constructies in glas uit te kunnen voeren.

 

Deel dit bericht