Datacentra en cleanrooms
Datacentra en cleanrooms
Datacentra en cleanrooms

De gebruikers van datacentra en ‘clean rooms’ zijn technologisch gedreven organisaties die actief zijn in een zeer concurrerende markt. Voor hen geldt snelheid van het datanetwerk en nog meer snelheid van het bouwen. Hierdoor wordt altijd naar optimalisatie gestreefd; nog meer MWs op een vierkante meter of nog sneller en beter produceren in een hightech lab. Wij denken hierin actief mee met onze opdrachtgevers en stellen hen zo in staat om de slag met de concurrentie te winnen.

ABT heeft ruimte ervaring met het realiseren van laboratoria en datacentra voor internationale partijen en onderzoeks- en kenniscentra. Bij deze projecten zetten wij met name onze expertise in op het gebied van funderingen en hoofddraagconstructies. Want deze gebouwen moeten trillingvrij en aardbevingsproef zijn. In het ontwerpproces is snelheid van denken, ontwerpen en het produceren van stukken essentieel om te kunnen beantwoorden aan de vraag van de opdrachtgevers die zo snel mogelijk de Mega Watts in de lucht willen hebben. De gebouwen dienen in staat te zijn onderdak te bieden aan de servers en alle werktuigkundige en electro-technische voorzieningen. De structurele ontwerpen zijn vaak al afgerond voordat deze installaties 100% bekend zijn. Onze expertise ligt in het inschatten van de toekomstige voorzieningen, ruimte in te bouwen voordat deze zaken bekend zijn en verifiëren of de aannames passend waren.

Dit stelt aannemer en opdrachtgever in staat kostbare tijd reeds te benutten voor het daadwerkelijke bouwen en daarmee een voorsprong te nemen op de concurrentie.

Voor een overzicht van onze projecten verwijzen we graag naar het projectoverzicht.

Deel dit bericht