Tensairity overkapping
Tensairity overkapping

Demontabele Tensairity overkapping

In opdracht van Buitink Technology en gefaciliteerd door het Platform Creatieve Industrie Midden-Gelderland is door ABT en Tentech een modulaire, demontabele en mobiele overkapping ontworpen. De tent is gebaseerd op het 'Tensairity'-principe. Dit principe bestaat uit opblaasbare buizen met aluminium drukprofielen en kan in tegenstelling tot traditionele airbeam-systemen met een relatief lage luchtdruk een grote belasting aan.

Het basisontwerp van 90 x 42,5 x 13,4 meter bestaat uit acht 'Tensairity beams' waartussen membranen zijn gespannen. Deze beams (boogliggers) ondersteunen het opgespannen doek. Iedere boogligger bestaat uit een spindelvormig opblaaselement met aan de buitenzijde drie aluminium drukelementen. De drukelementen nemen de normaalkracht uit de boogwerking op. De opgeblazen buis steunt de drukelementen tegen knik. Zijdelingse stabiliteit komt van veiligheidskabels en membranen tussen de opblaasbogen.

Afbeelding: Tensairity paardenbak_ Tentech_pct_buitink technology

Modulair concept

De tent kan een stijlvol onderkomen bieden aan bijvoorbeeld paardensportevenementen of festivals. Het uitgangspunt is geweest dat een vernieuwende, innovatieve en vorm-attractieve tent ontworpen diende te worden met een multifunctioneel karakter, zodat deze dienst kan doen voor verschillende doeleinden. De overkapping is opgebouwd uit losse, koppelbare elementen (opblaasbare buizen, membranen) en modulair opgebouwd. De overkapping kan modulair per vak van 10 meter worden uitgebouwd.       

Gerelateerde projecten
Deel dit bericht