House of Memories
House of Memories
House of Memories

House of Memories: een nieuwe manier van gedenken

Concepts & Images introduceert in samenwerking met ABT en Kuiper Arnhem ‘House of Memories’. Een columbarium dat nabestaanden en bezoekers ruimte biedt voor persoonlijke rouwbeleving in een geborgen omgeving. House of Memories is de moderne vervanging van het traditionele columbarium uit de jaren zeventig en tachtig. Tegenover de belevingsloosheid van deze objecten geeft House of Memories het gedenken meer persoonlijke inhoud.

Zacht, licht en harmonieus

House of Memories biedt de bezoeker een plek om tot rust te komen, een plek die ruimte biedt voor een persoonlijk rouwproces. Het gebouw heeft een zachte uitstraling en nodigt uit om te betreden. Het omhulsel is in de vorm van een ei. Dit verwijst naar de kwetsbaarheid en de cyclus van het leven.

Afbeelding: House of memories_in het bos

De overgang van buiten naar binnen is prettig en verrassend. Bij binnenkomst worden de zintuigen geprikkeld. Met zorgvuldig gekozen materialen in een harmonische kleurstelling, ondersteund door beelden met geluid, een aangenaam frisse geur, een zachte lichtbeleving en een rustig muziekgordijn zorgt House of Memories voor een serene en ontspannen sfeer.

De urnen zijn niet direct zichtbaar, maar bevinden zich achter een wand van gehard glas. Deze wand is volledig bedekt met de afbeelding van een landschap. De bewaarplaats van de urn maakt daarmee onderdeel uit van een groter geheel, net als de mens.

Persoonlijk en eigen

De bezoeker krijgt de gelegenheid om zelf een persoonlijke, prettige atmosfeer te creëren. In de urnenbewaarplaats kunnen persoonlijke, tastbare herinneringen worden bijgezet. Door het ingeven van een unieke toegangscode wordt de urnenruimte verlicht en kan deze worden geopend. Het licht gaat uit wanneer de bewaarplaats wordt gesloten.

Ook kan de bezoeker in aparte ruimtes, alleen of met familie en vrienden, teksten, beelden en muziek van de overledene opvragen. Doordat men dit bestand zelf beheert, kan dit op ieder tijdstip aangevuld of aangepast worden. Zo ontstaat een brug in de tijd, waardoor het rouwproces overgaat in een intensieve herinnering die ook met navolgende generaties gedeeld kan worden. Dicht bij elkaar, om momenten uit de tijd met elkaar terug te halen.

Deel dit bericht