De wereld is in beweging. Nu langzaam de crisis achter ons komt, wordt de nieuwe werkelijkheid duidelijker zichtbaar. Een hardere zakenwereld, waarbij klantgerichtheid steeds hoger in het vaandeel komt te staan.
Parallel hieraan komen er steeds minder ‘grote’ projecten op de markt. Projecten worden complexer, dit vereist meer specialistische kennis vanuit verschillende disciplines. Een voorbeeld hiervan is de Rechtbank Amsterdam waar we onlangs de voorlopige gunning voor hebben mogen ontvangen. Meer specialisten, betekent veel raakvlakken, met als gevolg meer risico’s. Dit blijft de opdrachtgever niet onopgemerkt. Het liefst besteedt de opdrachtgever alle risico’s uit. Één partij verantwoordelijk voor het gehele project: van ontwerp (de architect) tot technische uitwerking (constructeurs, kostendeskundige, etc.). Van bouwbegeleiding tot aan de uitvoering (aannemer) tot soms zelfs de financiering. Dit stelt hoge eisen aan de projectverantwoordelijke. Maar hoe kan specialistische kennis gecombineerd worden zodat risico’s beheersbaar blijven?
Samen naar succes ABT biedt de oplossing: een integrale aanpak als succesfactor bij dit nieuwe type projecten. Dit vraagt een nauwe samenwerking waarbij je beroep kunt doen op kennis vanuit verschillende disciplines. Naast de eerder genoemde Rechtbank, passen we de integrale aanpak ook toe in projecten als CineMec en het Filmfocus Theater in Arnhem. Voor de CineMec bioscopen in Leidsche Rijn en Nijmegen hebben we in zeer korte tijd een volledig integraal ontwerp gemaakt waardoor we ook nog eens het meerwerk tot een minimum hebben kunnen beperken.
De komende tijd nemen Paul Klunder en ik jullie mee in alle ontwikkelingen rondom de integrale aanpak binnen ABT. Wat zijn de voordelen? Hoe pak je het aan? Welke voorwaarden zijn hieraan verbonden? Er volgt een reis door de integrale denkwijze van ABT.
Auteur: Sander Dorleijn
Er zijn nog geen reacties