Publicaties
Publicaties
Publicaties
Splinternieuwe 'autismeschool' al meteen te klein

Dit schooljaar opende de Reynaertschool haar nieuwe campus Impuls. ABT België verzorgde voor dit project de studie stabiliteit en de bouwbegeleiding. Door de uitbreiding werd de school een derde groter. Maar deze school, speciaal ontworpen voor kinderen met autisme, barst al meteen uit haar voegen. Het Nieuwsblad sprak met directeur Marijke Eeckhout.

30 oktober 2018
+ lees verder
Concertzaal zweeft 7m boven begane grond

De Koningin Elisabethzaal maakt deel uit van een volwaardig congrescentrum met de modernste faciliteiten: het Elisabeth Center Antwerp. In het complex zijn de bestaande historische zalen van de ZOO geïntegreerd (Marmeren Zaal, Wintertuin, Darwin- en Verlatzaal). Naast de nieuwe Koningin Elisabethzaal kreeg het congrescentrum er twee grote zale...

11 september 2018
+ lees verder
Revolutionair ontwerp ultraslanke trap (deel 1)

Steeds vaker bewijst ultra-hogesterktebeton (UHSB) zich als interessant en concurrerend constructiemateriaal. Een recent voorbeeld is ABT's ultraslanke trap in het hoofdkantoor van ABT in Velp. De trap kon dankzij UHSB zonder ondersteuningen of verstijvingsribben worden uitgevoerd. Lees hier het 1e deel van het tweeluik.

25 mei 2018
+ lees verder
Meer publicaties