15 juli 2014

Winnend ontwerp hoogbouw Nieuw Zuid Striga 2

Het team van C.F. Møller Architects en Brut (ontwerpend architecten) en ABT (uitvoerend architect) hebben de wedstrijd voor een nieuwe toren Striga 2 in Nieuw Zuid Antwerpen gewonnen.
De toren met 24 verdiepingen bevat 116 appartementen, winkels, kantoren en collectieve ruimtes in de vorm van balkons, wintertuinen en dakterrassen. Deze collectieve ruimtes voegen extra leefkwaliteit toe en zijn de schakel tussen het stedelijk niveau van de toren en de menselijke schaal. 
Het gebouw is ontworpen als passiefbouw met aangename en duurzame materialen, voornamelijk warme grijsbruine baksteen en wit beton. Veel aandacht is besteed aan de mogelijke negatieve effecten van hoogbouw op het lokale microklimaat en het leveren van een positieve bijdrage op straatniveau.
De opdrachtgever is SAZ (Stadsontwikkeling Antwerpen Zuid) en het team achter het winnend ontwerp bestaat uit C.F. Møller Architects en Brut, in samenwerking met ABT (uitvoerend architect, stabiliteit), Deerns (Technieken) en Peritas (EPB).

Deel dit bericht