23 november 2017

Virtuele tour door een volledig gerealiseerd en opgeleverd Lorentz

Bouwwethouder Laudy van de gemeente Leiden wandelde afgelopen woensdag al door een volledig gerealiseerd en opgeleverd Lorentz. Althans, nu nog tijdens de exclusieve Virtual Reality (VR) tour van ABT, want het duurt nog een jaar of twee voordat het eerste deel van het bouwproject klaar is. 

Indrukwekkend
Ook afgevaardigden van Ontwikkel- en bouwcombinatie Hurks - Van Wijnen en belegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance beleefden de herontwikkeling van het Leidense stationsgebied in real-time. De reacties op de ABT VR-tour waren unaniem lovend en enthousiast. Wethouder Laudy beschrijft zijn ervaring: 

“Ontzettend mooi en indrukwekkend! Heel bijzonder om dit op deze manier als voetganger te beleven. Kun je je voorstellen dat je hier straks echt langsloopt? Dat is toch geweldig! Dit is een bijzondere ervaring. Je staat er echt middenin.”
 
Vernieuwing Leidense stationsgebied
Begin dit jaar startte de bouw van Lorentz. Lorentz is hiermee de eerste aanzet tot vernieuwing van het Leidse stationsgebied. De gemeente Leiden wil het stationsgebied namelijk transformeren tot een aantrekkelijke, stedelijke ruimte die het oude centrum van de stad verbindt met het Centraal Station; een waardige entree tot de historische stad Leiden. 

Toekomstig gebouw - nu al inzichtelijk
Het ontwerp van Lorentz is afkomstig van Neutelings Riedijk Architecten. Voor dit project verzorgt ABT de bouwkundige planuitwerking en BIM-coördinatie i.o.v. Bouwcombinatie Hurks - Van Wijnen. ABT gebruikt VR om het toekomstige gebouw alvast inzichtelijk te maken in een virtuele wereld. Aanpassingen en varianten op het ontwerp zijn real-time uit te voeren; waarna het resultaat direct zichtbaar is. VR is hiermee een krachtig hulpmiddel in de communicatie tussen professionals en naar toekomstige bewoners.

Afbeelding: Lorentz_grotefoto_ nieuws en publicaties
Deel dit bericht