07 juni 2016

Rijksvastgoedbedrijf wijst nieuwbouw Rechtbank Amsterdam toe aan NACH

Vanaf 2020 wijst de Rechtbank Amsterdam vonnis in een hagelnieuw onderkomen: Consortium NACH, waar ABT onderdeel van uitmaakt, is geselecteerd voor het ontwerp, de financiering, de realisatie, het onderhoud en de exploitatie van de grootste rechtbank van Nederland. Daar ging een intensieve dialoog aan vooraf. Kwaliteit gaf de doorslag.

De grootste rechtbank van ons land krijgt een nieuw huis: op de huidige locatie aan de Amsterdamse Zuidas verrijst een nieuw pand met onder andere een uitgebreid zalengebied en een kantoorwerkgebied dat helemaal afgestemd is op het gebruik. De nieuwe rechtbank wordt ontworpen, gerealiseerd en beheerd via een Publiek Private Samenwerking. Consortium NACH tekent voor ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie. NACH is gestart met Macquarie Capital, ABT, DVP en KAAN. Deze groep hanteerde een slanke, doelgerichte aanpak met een focus op kwaliteit. Na twee dialoogronden presenteerde de groep een ontwerp dat perfect aansloot bij de vraag van de Rechtbank. Vervolgens traden Heijmans en Facilicom toe tot NACH en werd het ontwerp gespiegeld aan maakbaarheid en is er een op maat gesneden dienstverlening ontwikkeld. Het consortium NACH, waarvan ABT deel uitmaakt, heeft contract close bereikt voor het project Rechtbank Amsterdam.

Hiermee is een belangrijke mijlpaal bereikt voor het project dat een omvang heeft van € 235 miljoen (inclusief 30 jaar beheer en onderhoud). Het consortium is onder andere geselecteerd vanwege het bijzondere ontwerp, functioneel, klantgericht en een representatieve, opvallende en passende gezagwekkende uitstraling. 

Lees het gehele persbericht over nieuwbouw Rechtbank Amsterdam.

Afbeelding: Rechtbank Amsterdam_interieur_ABT_NACH
Deel dit bericht