Primeur glasinnovaties ABT op Glasstec 2016
Primeur glasinnovaties ABT op Glasstec 2016
19 september 2016

ABT toont dit jaar de meest recente glasinnovaties op “Glass Technology Live” tijdens de Glasstec 2016, 's werelds grootste beurs op het gebied van glas. Glasstec 2016 wordt georganiseerd van 20 tot en met 23 september in de uitgestrekte hallen van de Messe Düsseldorf.

Mock-ups
Indrukwekkende mock-ups van een drietal unieke projecten worden op de Glasstec publiekelijk getoond. De primeur is voor de glazen stenen van de Crystal Houses. Meerdere aan de TU Delft geteste proefstukken worden getoond, waaronder een grote hanenkam welke boven de ramen is toegepast. Ook massief glazen kozijnprofielen en een “gemetseld” glazen wanddeel maken onderdeel uit van de show.

Daria Scagliola & Stijn Brakkee | MVRDV
Crystal Houses

Ook te zien op de Glasstec: de beproefde mock-up van ABT’s surrealistische slanke trap van beton en glas. Het dragende balustradeglas is op de kopse zijde met een lijmverbinding bevestigd aan uiterst slanke UHSB-treden. De getoonde mock-up heeft de slingerproef met een glasparelzak van 50 kg succesvol doorstaan.

De grootste mock-up is een 5 meter grote glazen boog. Deze mock-up toont de technische mogelijkheden van een volledig glazen dak voor bijvoorbeeld winkelcentra en stations. Op onderstaande foto is in een artist’s impression te zien hoe een stalen boogconstructie zou kunnen worden vervangen door dit principe met vrijwel uitsluitend glas en flinterdunne staalkabels.

Afbeelding: gum-oud-nieuw-afbeelding-in-tekst-abt-glas
Artist's impression boogconstructie

Meer weten?
We tonen graag onze wereld van glas. Meer weten wat ABT doet met glas? Bezoek dan de Glasstec 2016 met ABT in hal 11 stand D42. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de website van Glasstec.   

Deel dit bericht