depluimbanner
04 oktober 2016

Passiefschool De Pluim opent zijn deuren

De nieuwe gemeentelijke scholencampus De Pluim in Knokke-Heist wordt eind oktober feestelijk geopend. De leerlingen van de voormalige scholen De Vonk en Zevenkote lopen er inmiddels al een kleine maand rond.

De school is gevestigd op een terrein van twee hectare dat grenst aan weiden en akkers. Met dit project realiseerde bouwheer AGSO Knokke-Heist de wens van het gemeentebestuur om te investeren in een eigentijds schoolgebouw in een groene omgeving.

NL Architects kwam in zijn ontwerp tegemoet aan de pedagogische visie van het gemeentebestuur en de schooldirectie. Zowel bij de kleuters als bij de lagere schoolklassen is er veel ruimte voorzien buiten de klas, wat zal aanzetten tot klasoverschrijdend werken en individuele leertrajecten.

De polyvalente turnzaal vormt het hart van de school. Rond de zaal ligt een rondgang die toegang geeft tot de vier volumes: lagere school, kleuterschool, administratief gedeelte en polyvalente ruimte.

Afbeelding: De Vonk Knokke-Heist_School_Passief_ABT Belgie_NL architects_03

Een dikke wand om de zaal neemt de kleedruimten en toestellenberging in zich op, en bevat tevens speel- en werkplekken die de omringende gang verder activeren. De vele buitenruimten bieden in- en doorkijk en zorgen dat er veel te beleven valt.

Het duurzame schoolgebouw heeft een helder schema waarin kleine kinderen makkelijk hun weg vinden. Ook het naschoolse gebruik voor de buurt is goed te organiseren.

Rol ABT

ABT verzorgde voor deze school de stabiliteitsstudie, stond de architect bij rond bouwtechnische problemen en regelgeving, beheerde het kostenmanagement en volgde de werf in uitvoering op.

Meer informatie over het project

Deel dit bericht