03 december 2012

Nieuwste BIM-ontwikkeling: nu al bij ABT

Officieel nog niet eens in Europa beschikbaar, maar nu al bij ABT operationeel in projecten: BIM 360 Glue.

BIM Glue is de nieuwste ontwikkeling binnen de BIM 360 oplossing van Autodesk. ABT is – als een van de tien partijen in Europa – als BIM-leader door Autodesk benaderd alvast met deze nieuwe ontwikkeling aan de slag te gaan.

BIM Glue is een cloud-based oplossing die de mogelijkheid biedt om multidisciplinaire modellen samen te voegen, te vergelijken en te coördineren in een online omgeving. Het biedt een laagdrempelig platform om de projectinformatie uit BIM maximaal toegankelijk te maken voor een breder (nieuw) publiek.

BIM Glue brengt BIM van een technische omgeving naar een breed toegankelijke omgeving. Het is een drempelverlagende tool om BIM (ook) inzichtelijk te maken voor partijen die doorgaans niet beschikken over de technische kennis van de gangbare modelleersoftware. Met deze online toepassing hebben opdrachtgevers, projectleiders en overige gebruikers dan ook eindelijk écht toegang tot up to date BIM modellen en informatie.

BIM Glue biedt hiermee een belangrijke ontwikkeling voor de toekomst; het zal de manier waarop projectontwikkelaars, ontwerpers, engineers en aannemers hun projectinformatie creëren, delen en gebruiken drastisch veranderen.

Voor meer informatie over BIM kunt u terecht bij Marco van der Ploeg, manager BIM/senior projectleider bouwkunde, via m.vd.ploeg@abt.eu.

Deel dit bericht