23 november 2012

MAS winnaar Staalbouwwedstrijd Niet-residentiële gebouwen

Vrijdag 23 november werden tijdens de Staalbouwdag 2012 de winnaars bekend gemaakt van de dertiende editie van de Staalbouwwedstrijd 2012. In de categorie A - Niet-residentiële gebouwen nam ABT België met trots de award voor de staalconstructie van het Museum aan de Stroom (MAS) te Antwerpen in ontvangst. Het MAS was samen met 4 andere projecten genomineerd in deze categorie.

Volgens de jury is het MAS een schoolvoorbeeld voor de mogelijke constructieconcepten met staal. “Dankzij het toepassen van de draagkracht van staal in de uitkragende vakwerken worden open en flexibele ruimtes gecreëerd in een imponerend gebouw met een logisch concept. Geen kolommen, volledige transparantie voor de gevels en vrije circulatie. Het MAS is een baken in de stad.”

In het vakblad Info_steel kunt u het volledige juryrapport van zowel de winnaars als de genomineerden lezen.

De staalbouwwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd beurtelings in België en in Luxemburg. De deelname aan de Staalbouwwedstrijd 2012 stond open voor bouwprojecten op Belgische bodem die volledig of gedeeltelijk in staal gerealiseerd werden tussen juni 2010 en juni 2012. In totaal namen 118 projecten deel.

Deel dit bericht