20 oktober 2015

Geslaagde workshop bouwfysische kennisontwikkeling

De NVBV bestaat 25 jaar en heeft in dit tijdsbestek een enorm kennisdomein opgebouwd op het gebied van bouwfysica. Op dinsdag 13 oktober is dit domein weer aanzienlijk aangevuld tijdens de workshop bouwfysische kennisontwikkeling in het Felix Pakhuis in Antwerpen.

50 deelnemers uit het vakgebied afkomstig uit zowel Vlaanderen als Nederland, schenen hun licht op diverse ontwerpen zoals energie (transitie), simulatiemodellen, regelgeving en de afwisseling van comfort en discomfort. De onderwerpen werden vanuit verschillende oogpunten benaderd, van onderzoek tot in de praktijk.

De NVBV had een duidelijk doel voor ogen met de workshop, namelijk onderzoeken waar de grootste kennisnood ligt op het gebied van bouwfysica. Verder was de organisatie ook benieuwd naar de behoefte van het publiek aan een kennisvereniging zoals de NVBV. Volgens voorzitter Ad van der Aa was het een zeer geslaagde dag. Er werd transparant met elkaar gecommuniceerd, veel kennis gedeeld en er zijn voldoende onderwerpen naar boven gekomen die in de toekomst samen uitgewerkt kunnen worden.

Deel dit bericht