03 augustus 2016

Flitsende glasvideo MAS en meer

Buigen, lijmen, dragen, steunen… Je kunt het zo gek niet verzinnen of onze collega’s van de glasgroep proberen het uit. Hoe dat eruit ziet? Dat toont de nieuwe glasvideo!

ABT’s glasgroep is een ambitieus gezelschap. Onder advies en naar voorbeeld van glasgoeroe Rob Nijsse, lijkt het soms wel of ze opereren onder het motto ‘als iedereen zegt dat het niet kan, moeten wij het toch zeker mogelijk maken’.

Het laatste hoogtepunt op hun palmares is de trap in het eigen hoofdkantoor in Velp, waar balustrades van glas samen met dunne betonnen treden een hybride constructie vormen. Let wel: de trap dankt zijn stijfheid en draagkracht aan het glas. Tussen het beton en het glas zit niets meer dan een lijmverbinding…

Enige weken daarvoor zagen de Crystal Houses met de glazen ‘bak’stenen aan de Amsterdamse PC Hooftstraat het licht: de nieuwe ‘main store’ voor Chanel in Nederland. Dáárvoor toonde de groep aan dat glas ook best kan dienen als stabiliteitsverband, wat windverbanden overbodig maakt – en leidt tot waarlijk transparante constructies. En de klassieker: het gebogen glas waarmee het Museum aan de Stroom in Antwerpen is voorzien van zes meter hoge, zelfdragende glazen gevelpanelen.

Meer informatie over de glasgroep is te vinden op de glaspagina.

Afbeelding: detail-Trap_abt_beton_glas
Deel dit bericht