Nieuwsitem_constructie vordert_Elisabeth center Antwerpen_ABT Belgie_banner
Nieuwsitem_constructie vordert_Elisabeth center Antwerpen_ABT Belgie_banner2
22 juni 2015

Constructie Elisabeth Center vordert

Ruim een jaar na de kick-off meeting van de uitvoering Elisabeth Center is de constructie ver gevorderd. De nieuwe concertzaal is opgebouwd uit ter plaatse gestorte betonwanden, steunend op grote architecturale kolommen. Binnenin de zaal worden de balkons hetzij rechtstreeks, hetzij met behulp van uitkragende stalen liggers verankerd aan de betonwanden, zodat deze als het ware zweven binnen het volume zonder een obstructie te vormen voor de zichtlijnen richting het podium. Boven de zaal wordt met grote stalen vakwerken de nodige ruimte gecreëerd voor de klimaat-, comfort- en theatertechnieken die in een zaal van deze omvang vereist zijn. 

Foto's
Deel dit bericht